Deel deze vacature via:

Franchisenemer Hypotheken

Landelijk

40 uur

Medior – Senior

Franchise

Landelijk

40 uur

Medior – Senior

Franchise

Is dit voor jou herkenbaar?

Je werkt inmiddels meerdere jaren als Financieel Adviseur Hypotheken in loondienst en kent het klappen van de zweep. Je speelt al enige tijd met de gedachte om voor jezelf te beginnen, maar hoe? onder franchise? wat is dat en hoe werkt dat? Welke formule past het beste bij mij en mijn ambities?

Of ben je al Zelfstandig Adviseur en ben je op zoek naar een organisatie die jou op een meer doeltreffende en kostenefficiënte manier kan begeleiden en ondersteunen in je bedrijfsvoering?

Neem dan contact op met Kraai Recruitment; samen met jou vergelijken wij kosteloos en zonder verplichtingen verschillende franchisegevers om te komen tot de club die het beste bij jou past.

In het kort; wat is franchise?

Franchise is een samenwerking tussen twee ondernemers: de franchisegever en de franchisenemer. De franchisegever heeft een concept of formule ontwikkeld. De franchisenemer heeft de mogelijkheid om dat concept (in een bepaald gebied) te exploiteren.
 
De franchisegever ontwikkelt en onderhoudt de formule en draagt zorg voor een duidelijke identiteit en dienstverlening; voor het gebruik daarvan betaalt de franchisenemer bepaalde kosten. Dat kan zijn een eenmalige entree-fee en/of een vaste maandelijkse fee en/of een periodieke afdracht (meestal in %) van de omzet.
 
Binnen franchise worden meerdere vormen gehanteerd. Van soft-franchise (met meer vrijheid en risico’s) tot hard-franchise (minder vrijheden, maar met een duidelijker en krachtiger concept).

Franchise binnen hypotheken; wat betekent dat?

Ook binnen de financiële dienstverlening wordt veel onder de vlag van franchise gewerkt. Er is keuze uit tientallen formules, waaronder zeer bekende partijen als De Hypotheker, De Hypotheekshop, Hypotheek Visie en Huis & Hypotheek. Maar ook organisaties als Vixx, Financieel Zeker, Van Bruggen Adviesgroep en Financieel Fit zijn voorbeelden van franchiseorganisaties.
Maar welke organisatie biedt nou weet jij zoekt? In alle gevallen krijg je te maken met de volgende vragen (en overal valt iets voor te zeggen):
 
  1. Wil je ondernemen onder eigen naam en eigen AFM vergunning? Wat zijn daarvan de voor- en nadelen?
  2. Hoe word jij ondersteund in jouw lokale marketing en wat doet de franchisegever aan landelijke naamsbekendheid?
  3. Ondernemen betekent ‘zelf de boer op’ (c.q. netwerken) om aan je klanten te komen. Heb jij al een goed netwerk of mogelijkheden voor samenwerkingen? Of kun je de ondersteuning vanuit de franchisegever goed gebruiken? Of wil je juist leads gaan inkopen?
  4. En met welke (eenmalige en periodieke) kosten krijg je te maken? En wat krijg je daarvoor terug?

Voor wat hoort wat

Binnen franchise kun je te maken krijgen met de volgende kosten.

Entree-fee
Het entreegeld is een éénmalige vergoeding die de franchisenemer bij de start van de samenwerking aan de franchisegever moet betalen. De vergoeding wordt gezien als een compensatie voor de door de franchisegever in de loop der jaren opgebouwde naam, gedane investeringen en inspanningen in de franchiseformule.

Waar de ene formule geen entreegeld vraagt, kan dit bij een andere organisatie flink in de papieren lopen.

Vaste maandelijkse bijdrage
Deze kosten houden verband met de opstart van je bedrijf en de dagelijkse bedrijfsvoering. Hierbij kun je onder andere denken aan trainingen en masterclasses, adviessoftware, een WFT compliant CRM systeem, aanstellingen bij geldverstrekkers, een PE programma, een binnendienstfunctionaliteit, een adviescoach, een BAV, het Kifid en het gebruik van een collectieve AFM vergunning.

Tot slot kan er sprake zijn van een maandelijkse, omzetafhankelijke bijdrage. Denk hierbij aan een afdracht van 20 tot 30% van je omzet.

Veel verschillende vissen in de zee

De afweging om voor jezelf te beginnen én onder welke franchisevlag is een serieuze. Heb je interesse en ben je op zoek naar de best passende organisatie? Neem dan contact op, zodat we samen jouw opties kunnen bespreken.

Heb je vragen over deze vacature?

06 2788 1582

Stuur een e-mail naar: robert@kraai-recruitment.nl

Stuur een bericht via WhatsApp

Robert Kreikamp

Robert Kreikamp

Robert Kreikamp

Robert Kreikamp

06 2788 1582

Mail je vraag

Stuur een appje

Solliciteer

    Hoe ben je bereikbaar?


    Upload je cv

    Upload (wanneer je dat wilt) je motivatie

    × Vraag het Kraai